Fnidsen Alkmaar Winter

€ 795,00
€ 729,36 excl 9% BTW

Fotograaf: Marcel Witte

Het bekende straatje Fnidsen in de Oude Stad van Alkmaar. Links de mooie etalage van bloemist Van Assem. Het condens op de ramen zorgt voor prachtige zacht kleuren. Er ligt een klein laagje sneeuw. Kijken we verder het straatje in, dan zien we een donkere gestalte van ons aflopen. Het zou een filmscene kunnen zijn. Een foto waar je naar blijft kijken en steeds weer nieuwe details ontdekt.

Materiaal
Info
Formaat
Info
Aantal

Het Fnidsen is een oude winkelstraat in het middeleeuwse centrum van de Nederlandse stad Alkmaar.

De straat loopt van de tot aan de Mient. Waar de naam Fnidsen precies vandaan komt, is onbekend, wel wordt er een link gelegd met Venetië. Hoe deze link gelegd wordt, verschilt van persoon tot persoon. Het zou kunnen doordat Alkmaar voor het inpolderen van de Schermer nog in een drassig gebied lag. Deze situatie deed sterk denken aan die van Venetië

Andere theorieën stellen dat de naam verkregen is door de handel tussen Alkmaar en Venetië. Daarnaast is er ook een theorie die stelt dat de naam Fnidsen afstamt van de naam van het eiland waar het op ligt: het Veneetse Eiland, tegenwoordig het Rode Dorp. Ook de straatnaam ’t Veneetse Eiland stamt hier vanaf.

150.32.S
Kleur
Bruin
Geel
Groen
Zwart
Moment van de dag
Nacht
Seizoen
Winter
Verhouding
Liggend
Fotograaf
Marcel Witte