Het Hollandse landschap gevangen

Het vlakke Hollandse landschap en de 17e-eeuwse grachtenpanden van Amsterdam en andere Hollandse steden zijn befaamd in de hele wereld en toeristen komen in drommen naar Nederland om de karakteristieke groene weiden en wolkenformaties te aanschouwen. De nieuwe fotokunst van Marcel Witte vangt deze beelden in optima forma, dankzij de uitgekiende kadrering én het optimale licht van de vroege morgen of avondschemering. Moderne kunst in optima forma naar de traditie van de grote schilderijen van de oude meesters.

Het snel groeiende aanbod van stadsgezichten van Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Utrecht en andere steden, de typerende molens, gezichtsbepalende gebouwen en strandhuisjes vormen een mooi palet van Holland op zijn best. Woon je in Amsterdam en wil je jouw woon- of slaapkamer versieren met een prachtige foto van de Singel, Leidsegracht of de Damrak? Of ben je op zoek naar een professionele foto van Molen Het Noorden op Texel? Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden van de hedendaagse kunst van Marcel Witte.

Rode Tulpen met Molen

Collecties fotokunst

Fotografie levert tegenwoordig de mooiste beelden van de natuur, architectuur, historische stadsgezichten en uitzichten op het platteland op. En met de uitvinding van de digitale fotografie is de nieuwe fotokunst geëvolueerd tot een kunstvorm die aan uw woonkamermuur niet zou misstaan. De hier getoonde, haarscherpe beelden van karakteristieke Hollandse vergezichten, veelal in het diffuse licht van van de vroege morgen of avondschemering, zijn unieke voorbeelden van prachtige fotokunst. Marcel Witte heeft in relatief korte tijd een verzameling beelden van het Nederlandse polderlandschap en stadsgezichten bijeen geschoten die volgens kenners niet onderdoet voor collecties fotokunst van andere bekende fotografen zoals bijvoorbeeld Ansel Adams of Andreas Gursky.

Betaalbare fotokunst of een schilderij kopen?

In vroeger tijden was het de gewoonte van de welgestelden om muren van villa's en landhuizen te decoreren met grote schilderijen van oude meesters. Landschap schilderijen van Hendrick Avercamp of Jan van Scorel, stillevens en bijvoorbeeld dieren schilderijen van Paulus Potter waren destijds betaalbare kunst en vaak een foto-realistische weergave van de werkelijkheid. Tegenwoordig bestaat moderne kunst vaak uit abstracte schilderijen, vrolijke schilderijen of bij wijze van spreken portretten van dikke dames die niets meer met de schoonheid van de natuur, architectuur of de wereld om ons heen te maken hebben. En vaak wel voor de hoogste prijs verkocht worden.

Alhoewel er nog schilders zijn die naar de werkelijkheid schilderen en je vast nog wel landschap schilderijen kunt vinden, heeft fotografie in de hedendaagse kunst grotendeels de plek overgenomen van de realistische schilderkunst. Fotokunst van bekende fotografen is inmiddels een kunstvorm op zich en een uitstekend en betaalbaar alternatief voor een schilderij kopen.

Bergen aan Zee sunset
foto Damrak Amsterdam

Fotokunst op plexiglas

De foto kunst van Fotoaanjemuur.nl komt alleen tot zijn recht op de beste ondergronden, dibond of plexiglas. De foto's worden in beste kwaliteit afgedrukt op hoogwaardig fotopapier. Dit fotopapier wordt verlijmd tussen de dibond plaat en een laag van 3 mm plexiglas. Het plexiglas vergroot niet alleen de scherpte, maar ook de diepte en helderheid van je kleuren.Zo levensecht, dat je de details bijna aan lijkt te kunnen raken!

Doordat de foto's in beperkte oplage beschikbaar zijn, ben je hoe dan ook zeker van een unicum in je interieur. En dat maakt elke foto van Marcel Witte nog waardevoller! Van elke foto worden slechts 30 exemplaren gemaakt, en elk exemplaar is persoonlijk door de fotograaf ondertekend. Daarbij wordt ook altijd een certificaat van authenticiteit bijgevoegd. Echte fotokunst op plexiglas! Je bestelling wordt altijd met zorg behandeld en je kunt rekenen op snelle levering en gratis verzending.